懷煦柔光照綠意 閒適靜謐盈居所

【本文由OPEN編輯部撰寫】

設計概念 Design Concept

窗畔鋪設的新綠草坪,牽引戶外怡然綠意,相伴典雅石紋與意趣的魚缸風景,為黑、白、灰鋪敘而成的宅邸帶來一抹清新閒適,無拘地縈繞在鐵件勾勒的俐落線條間,共呈簡約不失溫馨的現代風範

震騰設計 林喬立 設計總監 思及業主夫妻對子女的愛護,全案採用綠建材標章材料構築,期許給予孩童健康無毒的生活環境,並優化舊屋格局,將樓梯拉為直線路徑,釋放的空間化為遊戲區,再結合開放式公領域,令父母能隨時看顧孩子,一齊度過滿溢親情的無憂童年。

An expanse of fresh new lawn, thoughtfully laid by the window, beckons the soothing verdant outdoors. It accompanies the classical stone textures and the captivating fish tank, infusing this domicile, dressed predominantly in black, white, and gray, with a breath of serene comfort. It gracefully meanders amidst the sleek lines delineated by iron fixtures, collectively presenting a modern style that is both minimalistic and inviting.

With the well-being of the homeowner's children in mind, J.D.K INTERIOR DESIGN‘s design director Jerry Lin carefully crafted this entire space by using eco-friendly materials, aiming to provide a healthy and toxin-free living environment for the little ones. We optimized the layout of the existing house by redesigning the staircase into a straight pathway, freeing up space for a dedicated play area. Coupled with the open-plan living space, parents can now keep a watchful eye on their children, spending worry-free and love-filled moments together, ensuring a blissful and carefree childhood.

設計手法 Design Techniques

巧整格局 通透場域

Clever Layout for An Airy and Open Environment

我們重整一樓格局,劃為開放式公領域,提供業主夫妻招待親朋好友的寬敞空間,並將原本位處衛浴旁的樓梯由ㄇ字型調整為一字型,再推至電視牆後,迴避正對玄關而衍生的隱私問題,釋出的空間鋪上軟墊,改為孩子們的遊戲區,周遭櫃體經倒角處理,提升在此嬉戲的安全性。

We strategically reconfigured the layout of the first floor into an open-plan shared area, providing the homeowners with a spacious living space to entertain family and friends. Additionally, the staircase, originally located next to the bathroom, was transformed into a straight design and repositioned behind the TV wall. This adjustment resolved any privacy concerns stemming from its previous position facing the entryway. The freed-up space is now equipped with floor padding, serving as a play area for the children. And we meticulously chamfered the surrounding cabinets to enhance the safety of their playtime.

簡約現代 綠意妝點

Sleek Monochrome Elegance with a Touch of Greenery

本案以黑、白、灰為主調搭配鐵件,營造簡練明淨的家宅風景,並於客廳窗畔裝飾人工草皮呼應窗外綠意,廚房中島上方也規劃造型層架,供屋主擺置盆栽,引領自然元素進入室內,為居者生活增添生機。

This project embraces a color palette dominated by black, white, and gray, complemented by sleek metallic accents, crafting a concise and clean look. The turf is artfully placed by the living room window, harmonizing with the outdoor greenery. Above the kitchen island, stylish shelving units are designed to display potted plants, inviting natural elements indoors and brilliantly introducing a sense of vitality for the residents.

充裕收納 專屬機能

Efficient Storage Solutions Tailored to Functionality

全室善用每寸每隅,將樓梯下的畸零地規劃為大量儲藏櫃,提供充裕收納空間,並配合男屋主的興趣,於入門左側櫃體嵌入海水魚缸,成為一道亮眼風景,廚房則實現女主人對烘焙的愛好,增設寬闊的義大利薄板磚中島,其具良好抗污性,可自在製作各式西點,透過於場域中融入業主一家的休閒娛樂,量身打造契合生活的居家環境。

We cleverly maximized every inch of space, transforming the irregular area under the staircase into a generous storage cabinet, offering ample storage options. To align with the male homeowner's interests, a saltwater fish tank is elegantly integrated into the left side of the entryway cabinet, becoming a striking centerpiece upon entering the home. The kitchen design caters to the female homeowner's passion for baking, introducing a spacious Italian slim porcelain tile island with excellent stain resistance, allowing for the creation of various pastries. The personalized living environment design seamlessly incorporates the family's interests and entertainment needs into the space that perfectly complements their lifestyle.

客廳

Living Room

客廳窗畔預留一處儲藏空間,供屋主一家收納日常用品;沙發旁壁面藉特殊漆仿擬石材肌理,與對側的玄色石紋櫃體相呼應,鄰接電視牆則設計為灰色,結合雷射電視的投影幕提升視覺層次感,上方壁面嵌入大片灰玻,不僅能從二樓看顧孩童,也兼顧私領域隱私。

We set up a storage nook that ingeniously incorporates the living room window side, providing homeowners with a convenient space for stashing everyday essentials. The wall adjacent to the sofa features a unique finish replicates the natural stone texture, harmonizing with the opposite dark stone-patterned cabinet. Adjacent to this, the TV wall adopts a subtle gray tone and is perfectly complemented by a projector screen that enhances the visual depth. Above, a large expanse of gray-tinted glass has been integrated into the wall, offering a dual purpose: it allows parents to keep an eye on their children from the second floor while ensuring the privacy of personal spaces.

餐廳、遊戲區

Dining Area & Play Space

餐廳延續現代風格,置入白石紋長桌搭配曲線吊燈,形塑簡約時尚氛圍,並於遊戲區交界設置旋轉電視柱,令用餐或遊憩時皆可觀看。

The dining area seamlessly extends the modern design theme. A long white marble-patterned table, complemented by a curvaceous pendant light, elegantly results in a clear-off and stylish circumstance. At the border of the dining and play area, we cleverly exploit a rotating TV column, allowing for viewing whether you're dining or relaxing.

廚房

Kitchen

餐廚交界處設置鐵件玻璃拉門,阻隔烹飪油煙,內部規劃開放式電器櫃,妥善收納業主夫妻的烘焙設備與紅酒櫃,而整體以深色為主,上方吊櫃藉消光黑烤漆提升質感,豐富空間層次之餘,更凸顯紋理雅緻的白色中島。

At the juncture of the kitchen and dining area, we brilliantly installed a glass sliding door with metallic elements to eliminate cooking odors. Inside the kitchen, we thoughtfully designed open shelving with a dark color scheme to neatly organize the baking equipment and wine cooler for the homeowners. The upper cabinets, finished with matte black lacquer, not only enhance the overall texture and enrich spatial dynamics but also accentuate the elegant texture of the white central island.

項目資訊

案名:沉光靜居

項目類型:樓中樓

項目地址:台灣台北

設計團隊:震騰設計

項目坪數:38坪

主要建材:鐵件、磁磚、噴漆、超耐磨地板、系統櫃

OPEN Design 動能開啟傳媒

房屋搜奇
他見「大安區華廈賣1700萬」超心動 1關鍵讓網勸:不要冒險

他見「大安區華廈賣1700萬」超心動 1關鍵讓網勸:不要冒險

房屋搜奇
買完房才發現!車位「160公分」他休旅直接超標 內行揭:1狀況仍可停

買完房才發現!車位「160公分」他休旅直接超標 內行揭:1狀況仍可停

房產新訊
房屋買新賣新 不符重購退稅

房屋買新賣新 不符重購退稅

OPEN Design

OPEN Design

在眾多媒體的年代,OPEN Design 將更專注於合作,活動,整合,以及傳遞國際趨勢跟新知給使用者,透過深入與閱讀,透過購買與收藏,我們希望 OPEN Design 的使用者,更關心臺灣的在地文化,也更願意打開心胸,閱讀整個地球村最好的設計,最棒的人,最感動的故事。

延伸閱讀

天災?人禍?雙北近兩年房屋傾斜、天坑事件總整理

天災?人禍?雙北近兩年房屋傾斜、天坑事件總整理

以你的眼震撼你的心 滿足極致視聽體驗 從無到有打造家庭劇院!

以你的眼震撼你的心 滿足極致視聽體驗 從無到有打造家庭劇院!

3千萬買農地想圓夢  發現這事超傻眼「只能種不能住」

3千萬買農地想圓夢 發現這事超傻眼「只能種不能住」

芸采設計:生活.森活 深淺木色交織而成的滿室開闊通透

芸采設計:生活.森活 深淺木色交織而成的滿室開闊通透

相關新聞

陳釀過去,連結未來 永陞韶華

陳釀過去,連結未來 永陞韶華

在現代簡約風格上增添巧思,跳脫常見的簡約設計,使看似簡單的空間蘊含豐富層次——伊果設計《幸福歸處》榮獲米蘭設計大獎 - 銀獎

在現代簡約風格上增添巧思,跳脫常見的簡約設計,使看似簡單的空間蘊含豐富層次——伊果設計《幸福歸處》榮獲米蘭設計大獎 - 銀獎

自然光恣意流淌,打造波浪狀的弧形廊道,藉以展現空間不受拘束的調性——湜湜空間設計《MJ Residence》榮獲米蘭設計大獎 - 金獎

自然光恣意流淌,打造波浪狀的弧形廊道,藉以展現空間不受拘束的調性——湜湜空間設計《MJ Residence》榮獲米蘭設計大獎 - 金獎

多元機能的共享空間,發掘嶄新的生活體驗,創造各場域的靈活性和獨特生活品味——一本川制作《孕育Nurture》榮獲米蘭設計大獎 - 銀獎

多元機能的共享空間,發掘嶄新的生活體驗,創造各場域的靈活性和獨特生活品味——一本川制作《孕育Nurture》榮獲米蘭設計大獎 - 銀獎

映照幸福:結合風水與美學的鏡子安裝空間指南

映照幸福:結合風水與美學的鏡子安裝空間指南

漫遊希臘 矗立在藍天白雲之下.當鋼鐵與石材相撞 在悠然夏季裡點燃了歡樂的光

漫遊希臘 矗立在藍天白雲之下.當鋼鐵與石材相撞 在悠然夏季裡點燃了歡樂的光

熱門文章

存摺多6筆款項!他一看「入帳1.6萬」 網嗨喊:政府發錢了

存摺多6筆款項!他一看「入帳1.6萬」 網嗨喊:政府發錢了

區域客買不起…專家:新北一線房市區危機來了

區域客買不起…專家:新北一線房市區危機來了

想和父母要錢買房!網見「存款數字」全傻住:真的繳得起嗎?

想和父母要錢買房!網見「存款數字」全傻住:真的繳得起嗎?

3千萬買農地想圓夢  發現這事超傻眼「只能種不能住」

3千萬買農地想圓夢 發現這事超傻眼「只能種不能住」

買完房才發現!車位「160公分」他休旅直接超標 內行揭:1狀況仍可停

買完房才發現!車位「160公分」他休旅直接超標 內行揭:1狀況仍可停

「華友聯MIHO」X 曾永信強強聯手 打造大基地渡假社區

「華友聯MIHO」X 曾永信強強聯手 打造大基地渡假社區

商品推薦

簡約至上 書寫黑白灰的終極美學想像

簡約至上 書寫黑白灰的終極美學想像

不忘初心 在森林深處回歸生活本質 Find Peace in the Forest

不忘初心 在森林深處回歸生活本質 Find Peace in the Forest

2024 ASIA DESIGN PRIZE 張博昱卓然雅宅閃耀WINNER風采!

2024 ASIA DESIGN PRIZE 張博昱卓然雅宅閃耀WINNER風采!

光與風編織的生活宅邸

光與風編織的生活宅邸

近境制作:古今交映.人文美學 Traditional and Modern

近境制作:古今交映.人文美學 Traditional and Modern

設計源自對生活的熱愛 構築舒適簡單的居所

設計源自對生活的熱愛 構築舒適簡單的居所

塊狀堆疊家的雛形

塊狀堆疊家的雛形

2022 OPAL倫敦傑出地產大獎 李羽芝、黃翊峰精緻美居喜攬大獎榮耀!

2022 OPAL倫敦傑出地產大獎 李羽芝、黃翊峰精緻美居喜攬大獎榮耀!

成舍設計:用貼心打造舒心的外商 IT 業辦公室

成舍設計:用貼心打造舒心的外商 IT 業辦公室

復刻地中海 城市中的幸福庇護所

復刻地中海 城市中的幸福庇護所

橙頤設計:紳灰 單身貴族的時尚寓所

橙頤設計:紳灰 單身貴族的時尚寓所

非線性思考的理想國度

非線性思考的理想國度